De Périgord Blanc: de streek van de hoofdstad van de Dordogne

Périgueux - Dordogne - Correct Immo
Périgueux - Dordogne - Correct Immo
  • 24/09/2019
  • Correct Immo

Zoek het in de Périgord Blanc, met zijn witte kalksteen die het landschap en de huizen domineert. Meer over de witte Périgord.

Bekijk onze panden

Vanwaar de naam Périgord Blanc of witte Périgord komt? Van de witte kalksteenrotsen die het landschap in dit stuk van de Périgord in Frankrijk domineren. Kalksteen die je er ook terugvindt in de woningen, openbare gebouwen en monumenten.

De Périgord Blanc wordt gedomineerd door woningen in witte kalksteen. Het is een idyllische streek om te wonen.

Périgueux, de hoofdstad van de Dordogne

Bijna pal in het midden van de Périgord Blanc vind je Périgueux, de hoofdstad van de Dordogne. Alleen al zijn imposante kathedraal, Gallo-Romeinse museum en golfterrein maken van Périgueux een stad die het bezoeken waard is.

Périgueux is de hoofdstad van de Dordogne. Bezoek zeker de imposante kathedraal en het Gallo-Romeinse museum en sla een golfballetje in een echte kasteeltuin

Gallo-Romeinse museum Vesunna

In het zuiden van Périgueux ligt het Vesunna-museum. Gebouwd op een plek waar tientallen jaren geleden Gallo-Romeinse overblijfselen gevonden werden. Je maakt er een reis door de tijd van de Romeinse bezetting en ontdekt er hoe de de inwoners van Périgueux, de Périgord Blanc en de hele Périgord in Frankrijk toen leefden. Je hebt er een prachtig uitzicht op de 4de-eeuwse stadsmuur en de toren van Vésone, een overblijfsel uit de Gallo-Romeinse tijd dat uitgroeide tot symbool van de stad.

Kathedraal van Saint-Front

Breng in het historische centrum van Périgueux zeker een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal Saint-Front, die beschermd is als werelderfgoed. Ze is gebouwd in een perfecte mix van Byzantijnse en Romaanse bouwstijlen. Met zijn 62 meter is de klokkentoren de oudste in Frankrijk en de enige Byzantijnse klokkentoren ter wereld. Daarnaast herbergt de kathedraal een klooster in gotische stijl.

Golfen in de Périgord Blanc

Zin om eens een golfballetje te slaan? De Golf Club van Périgueux is een van de 8 golfterreinen in de Périgord in Frankrijk. Van absolute beginner tot geoefende golfer: iedereen is er welkom. Je mag rekenen op een gastvrije en vriendelijke ontvangst. Het vlakke, af en toe verrassende, nu en dan technische parcours slingert zich door de grasvelden en tussen de bomen van een oude, rustgevende kasteeltuin.

Lees ook andere artikelen