De Périgord Vert: van politiepaarden tot wijnproeverijen

Périgord Vert - Correct Immo
Périgord Vert - Correct Immo
  • 25/10/2019
  • Correct Immo

De Dordogne met de groene pracht van de Périgord Vert heeft je heel wat te bieden. Ontdek meer over de groene Périgord.

Bekijk onze panden

In het noorden van de Périgord ligt de Périgord Vert of groene Périgord. De streek dankt haar naam aan de groene weides en bossen. Omdat in het noorden van de Dordogne de meeste regen valt, zien die er ietsje groener uit dan in de rest van de Périgord.

Grot van Villars: mooiste grot van de Périgord Vert

De grot van Villars is een prachtige druipsteengrot, gevormd door een ondergrondse rivier. Tijdens de rondleiding krijg je het mooiste van de gangen en zalen van de grot te zien: de prehistorische muurschilderingen, de prachtige rotsformaties en een mooi klank- en lichtspel. 

Wie van groen houdt, vindt in de uitgestrekte weides en bossen van de Périgord Vert zeker zijn stekje om te wonen

Puyguilhem: renaissancekasteel in het hart van de Périgord

Ook in Villars vind je het kasteel van Puyguilhem. Het geklasseerde kasteel is nog in perfecte staat en werd gebouwd tijdens de renaissance. Alleen al de buitenkant met zijn ronde torens, grote glasramen en met beelden gedecoreerde gevels is een omweg waard tijdens je verblijf in de Périgord Vert. Binnen kijk je je ogen uit op de statige met bogen versierde eretrap, de monumentale open haard versierd met de 12 ‘werken van Hercules’ en de tientallen antieke meubels en decoraties. 

Ontdek Brantôme per boot

In het zuiden van de Périgord Vert ligt Brantôme, het Venetië van de Périgord. Stap aan boord van de Drona en ontdek 50 minuten lang al het moois van Brantôme: de 16de-eeuwse brug, de huizen uit de middeleeuwen en de renaissance, de benedictijnerabdij, de klokkentoren uit de 11de eeuw, de grotwoningen, het park van de monniken met zijn begraafplaats uit de 16de eeuw, de molen, …

Villars met zijn druipsteengrotten en renaissancekasteel, Brantôme waar je je nog midden in de middeleeuwen en de renaissance waant: de Périgord Vert herbergt verschillende historische schatten

De politiepaarden van Brantôme

Paardenliefhebber? Breng dan een bezoekje aan de Brantôme Police Horses even buiten Brantôme. De eigenaars geven er gepensioneerde Britse politiepaarden een nieuwe, veilige en liefdevolle thuis. Ook pony’s, ezels, honden, katten, schapen en geiten vinden er een zorgzaam plekje. Reserveer je bezoek op www.brantomepolicehorses.com en steun het goede doel: het centrum hangt volledig af van donaties. 

De wijnen van Germain

Het stadje Nontron in de Périgord Vert staat bekend om zijn plaatselijke ambachten, messenmakers en … wijnen. Vlak bij de camping Château le Verdoyer vind je het winkeltje van Germain. Germain ontvangt je er in zijn slijterij, waar je de lokale wijnen van kleinere wijnboeren, bieren zoals het bier van de Périgord en whisky kunt proeven. Een aanrader!

Lees ook andere artikelen