Het paars van de druiven van de Périgord Pourpre

Périgord Pourpre - Dordogne - Correct Immo
Périgord Pourpre - Dordogne - Correct Immo
  • 25/09/2019
  • Correct Immo

In de Périgord Pourpre in de Dordogne woon je midden in de paarse wijnvelden. Kom meer te weten over de paarse Périgord.

Bekijk onze panden

In het zuidoosten van de Dordogne ligt de Périgord Pourpre of paarse Périgord. Paars, omdat het de wijnstreek van de Dordogne is. In de herfst kleuren de bladeren van de druivenstruiken er rood-paars. Een schitterend zicht wanneer je door de Périgord Pourpre rijdt.

Bergerac: stad voor de wijnliefhebber

Bergerac is niet alleen bekend van Cyrano. Het middeleeuwse centrum met zijn winkeltjes en restaurants is ronduit prachtig. De kerk van Saint-Jacques, het tabaksmuseum en het museum van de wijn en de vrachtvaart zijn een bezoekje waard.

Bergerac is het Walhalla voor liefhebbers van boottochtjes, wijnkastelen en wijngaarden.

Daarnaast is Bergerac de perfecte uitvalsbasis voor een boottochtje op de Dordogne, bezoeken aan de wijnkastelen en meer dan 120.000 hectare aan wijngaarden in de buurt, uitstappen naar Bordeaux en zijn wijnstreek of een van de vele dorpen in de Périgord Pourpre. 

Eymet: best bewaarde vestingstad

Op de zuidgrens van de Périgord Pourpre vind je Eymet. Een bastide of Franse versterkte nederzetting uit de 13de-14de eeuw, typisch voor de Périgord en de Dordogne. Rond een vierkant marktplein staan 8 huizenblokken, als een dambord verdeeld door een rechthoekig stratenpatroon. Met zijn burcht is het een van de best bewaarde bastiden in Frankrijk. 

Monpazier: een van de mooiste dorpen van Frankrijk

Nog zo’n bastide is Monpazier, gebouwd door koning Edward I van Engeland. Het dorp staat model voor de Périgord en de Dordogne en is opgenomen in de lijst van de mooiste stadjes van Frankrijk. Het plein met zijn open houten markthal uit de 16de eeuw en de met bogen versierde huizen errond is alleen maar prachtig te noemen. De met klimrozen begroeide huizen geven het vestingstadje een charmant tintje.

In de Périgord Pourpre woon je tussen de wijn- en boomgaarden, weilanden, kastelen en forten.

Varen door de Périgord Pourpre

Fan van de natuur? Het riviertje de Dropt loopt 130 km door de Périgord Pourpre. Omringd door groenten- en tabaksvelden, wijn- en boomgaarden, weilanden, eiken- en kastanjebomen stroomt het van molen naar molen. Vanaf de Dropt zie je de dorpen, kastelen, forten, molens en bruggen die tijdens de Honderdjarige Oorlog in de Périgord en de Dordogne werden opgetrokken.

Lees ook andere artikelen